27-07-2012

27 juli

Vrijdag 27 juli,
Vandaag dus om 8 uur in het daniel den hoed.Gesprekje gehad met de arts en nu gaat het toch wel
weer snel.Maandag een nieuwe MRI en dan vrijdag weer een gesprekje met de arts.De radiotherapie
krijgt hij dan binnen enkele weken.6 weken lang elke dag voor een paar minuten naar het ziekenhuis.

Bijwerkingen ontstaan vaak twee weken na het begin van de radiotherapie. Deze verschillen per persoon en verdwijnen enige tijd na de behandeling. Informatie over de bijwerkingen die mogelijk optreden, zal door de arts aan de patiënt worden verstrekt.
Het is afhankelijk van de totale dosis waaraan de behaarde huid wordt blootgesteld of iemand haaruitval zal krijgen. Dit begint twee tot drie weken na aanvang van de bestraling. Bij een hoge stralingsdosis komt het haar niet meer terug. In de andere gevallen komt de haargroei ongeveer drie tot zes maanden na de laatste bestraling weer op gang.
Soms krijgt de patiënt een huidreactie rond de hoofdhuid en de oren, die lijkt op zonnebrand. De huid wordt meestal droog, jeukerig, rood en pijnlijk bij aanraking. Als gevolg van de effecten van radiotherapie worden sommige patiënten buitengewoon moe. Dit houdt meestal aan tot een week na de radiotherapie. Sommige patiënten hebben daarnaast de volgende bijwerkingen:

  • hoofdpijn;
  • verlies van eetlust (anorexia);
  • braakneigingen (misselijkheid);
  • problemen met het gehoor;
  • moeilijkheden met spreken;
  • geheugenstoornissen;
  • een drukkend gevoel op de bestraalde plaats;
  • verergering van bepaalde symptomen van de zenuwen.
Deze zijn het gevolg van de ophoping van vocht en het opzwellen van de hersenen. De bijwerkingen zijn ernstiger wanneer radiotherapie in combinatie met chemotherapie wordt toegediend. Door radiotherapie wordt soms ook het beenmerg beschadigd, waardoor minder bloedcellen worden gevormd
Bron:medicinfo.nl

wat er nog meer op de site staat:
Radiotherapie veroorzaakt soms tumoren in de hersenen en andere lichaamsdelen, zoals de schildklier. Soms treden deze gevolgen pas jaren na behandeling op. Door verbeteringen van de techniek, een juist tijdstip van de procedure en een vroege ontdekking van de complicaties kunnen de ernst en de verergering van deze complicaties worden verminderd.
net als in de bijsluiter van een saridon die je slikt tegen de hoofdpijn,1 van de bijwerkingen
van dit medicijn is hoofdpijn ach ja.

Kreeg ineens weer een ingeving,oh ja,even op medische gegevens kijken.Heb de mri scans van 28 april,ga ze bij april zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten