21-07-2012

Chlorella

tabletten-spirulina




Uitgebreide analyses hebben aangetoond dat de meeste algen een zeer complete voedingsbron voor de mens zijn. Ze nemen chemische stoffen op uit de omgeving en zetten deze om in o.a. vitamines, mine-ralen, aminozuren, vetzuren en enzymen. De meeste algen bevatten dan ook zo’n 60 verschillende voedingsstoffen die een grote bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van de mens.

Door de Verenigde Naties zijn deze in water levende organismen dan ook uitgeroepen tot de beste alternatieve voedingsbron van de mens. Alleen al in de Sargasso Zee rond Bermuda is de hoeveelheid algen zo groot, dat hiermee 500 jaar lang de gehele Europese bevolking gevoed zou kunnen worden. In Japan, Amerika en Europa worden algen, vanwege hun grote rijkdom aan vitale voedingsstoffen, al vele tientallen jaren in de vorm van voedingssupplementen gebruikt. In Nederland zijn Spirulina en Kelp de meest bekende
Wat Chlorella pas écht uniek maakt, is de aanwezigheid van enorme hoeveelheden natuurlijke DNA/RNA en Chlorofyl. Plus de Chlorella Groei Factor. DNA/RNA zijn nucleïnezuren die informatie bevatten over de bouw en functie van je lichaamscellen. Naarmate je ouder wordt, neemt de lichaamsproductie van deze essentiële stoffen geleidelijk af. Dit wordt in verband gebracht met veroudering en degeneratieziektes, zoals artritis, kanker, hart- en vaataandoeningen en de Ziekte van Alzheimer.

Chlorella brengt de hoeveelheid DNA/RNA in je lichaam weer op peil. Chlorofyl, de groene kleurstof in planten, heeft een krachtig reinigende werking op het bloed en de darmen. Dit maakt dit microalgje tot een ideaal hulpmiddel om ‘grote schoonmaak’ in je lichaam te houden. Zo’n reinigingskuur verbetert niet alleen je algehele gezondheid, maar geeft je ook een fitter gevoel, stimuleert je weerstand en verbetert de werking van je darmen.

Heel bijzonder is de ‘Chlorella Groei Factor’ (CGF). Dit is een samengestelde voedingsstof die alleen in Chlorella wordt aangetroffen. De Chlorella Groei Factor is ervoor verantwoordelijk dat dit ééncellige algje zich in een razend tempo kan vermenigvuldigen. Deze opzienbarende eigenschap houdt wetenschappers over de gehele wereld bezig. Wanneer CGF door de mens wordt geconsumeerd, wordt het vermogen van het lichaam om weefsels te herstellen en te genezen aanzienlijk verhoogd.

Aan Chlorella worden in Japanse, Chinese en Amerikaanse onderzoeks-rapporten een uitgebreide reeks gezondheids-claims toegekend. Deze komen niet zomaar uit de lucht vallen. Er worden namelijk al meer dan 100 jaar wetenschappelijke studies verricht naar de bijzondere eigenschappen en kwaliteiten van dit groene microalgje. Laten we de belangrijkste punten maar eens op een rijtje zetten.

                 Dit is wat Chlorella allemaal voor je lichaam kan doen:
  • Verdrijft vermoeidheid
  • Verhoogt je weerstand en versterkt je immuunsysteem
  • Ontslakt je lichaam
  • Zuivert je bloed
  • Stimuleert de reinigende werking van je lever
    en voert giftige stoffen, pesticiden en zware metalen uit je lichaam af
  • Bevordert je lichamelijke en geestelijke prestaties
  • Vertraagt het verouderingsproces
  • Verbetert je spijsvertering en stoelgang
  • Helpt bij het afslanken
  • Houdt je uiterlijk fris en jeugdig

Chlorella biedt dus in feite een zeer compleet gezondheidspakket aan. Dat is in eerste instantie toe te schrijven aan het feit, dat dit algje een volledig plantaardig voedingsmiddel is. Het bevat alle vitamines, mineralen, aminozuren en andere vitale voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond, fit en vitaal te blijven. Plus uiteraard het uitzonderlijke hoge gehalte aan Chlorofyl, het plantaardige RNA/DNA en de Chlorella Groei Factor die dit microplantje unieke eigenschappen meegeven. Zo hebben de laatste twee ingrediënten een grote invloed op het herstel en de genezing van beschadigde weefsels. Dit helpt om welvaartsklachten te voorkomen en om het verouderingsproces te vertragen. Chlorella kan worden beschouwd als een compleet voedingsmiddel.Het voorziet je lichaam van een zeer compleet gamma essentiele voedingsstoffen om gezond,fit en vitaal te blijven.Maar daarnaast kan dit zoetwaterplantje ook gerekend worden tot de categorie 'groene voeding'Zo propageert de WHO,WereldgezondheidsOrganisatie,de consumptie van minimaal twee ons groente per dag,met name groene groente en dat is chlorella net zo goed als spinazie en andijvie,het bevat immers naast vitamines en mineralen ook nog eens een hoge concentratie fytonutrienten die uiteindelijk daarmee de gezondheid extra ondersteunen.

In het geval van chlorella gaat het om chlorofyl,plantaardige RNA/DNA en de Chlorella Groei Factor.Deze fytonutrieneten,die zich mogen verheugen op een groeiende belangstelling van de wetenschap,worden ook wel de 'vitamines van de 21e eeuw' genoemd.
Je immuunsysteem voert continu een keiharde strijd tegen schadelijke bacterien,virussen en parasieten.In de meeste gevallen slaagt dit afweermechanisme er in om deze ziekteverwekkers uit je lichaam te verjagen.Maar als je weerstand om de een of andere reden begint af te nemen,dan kunnen deze schadelijke microorganismen zich ongehinderd vermenigvuldigen.Dit kan leiden tot allerlei infectie-ziekten,zoals griep.Chlorella draagt bij aan het behoud van een goede weerstand en kan deze zelfs heel doeltreffend verhogen bij zowel bacteriele als virale infecties.

Voor het verhogen van je weerstand onderneemt chlorella diverse acties.Om te beginnen stimuleert dit algje de aanmaak van T-lymfocyten.Dit is een speciaal soort witte bloedcellen dat met slimme strijdplannen in eertse instantie de ziekteverwekkers te lijf gaat.Chlorella verhoogt in dit geval ook de productie van B-lymfocyten.Dit type witte bloedlichaampjes mengt zich niet rechtstreeks in de strijd.B-lymfocyten stellen.B-lymfocyten stelle uit eiwitten voor iedere soort ziekteverwekker speciale antilichamen samen.Deze kunnen de infecties bestrijden.Daarnaast verhoogt chlorella de productie van Interferon in het lichaam.Deze stof vormt een extra verdedigingslinie tegen ziekteverwekkers.Hij wordt geproduceerd door de eerste cellen waar een virus zich in nestelt.
Interferon heeft als taak om uitbreiding van de infectie naar de naburige cellen te voorkomen.

Vitamines zijn essentiële voedingsstoffen die nodig zijn om je lichaam normaal te laten functioneren.
Ze kunnen niet of nauwelijks door je lichaam worden aangemaakt. Je dagelijkse voeding is dus normaal gesproken de belangrijkste leverancier van deze vitale voedingsstoffen.
Chlorella levert de vitamines A, C, E en K. Plus de vitamines van het B-complex en Bèta-caroteen. Eigenlijk ontbreekt in dit groene microplantje alleen vitamine D. Niet zo vreemd, want deze vitamine komt van nature niet voor in plantaardige voedingsmiddelen. Dit is echter geen probleem. Deze voedingsstof zit in bruikbare hoeveelheden in vis, vlees en zuivelproducten. Bovendien is dit één van de weinige vitamines die je lichaam zélf kan aanmaken. Dit gebeurt in je huid onder invloed van de zon. Dus het gevaar van een tekort aan vitamine D in het lichaam is voor de meeste mensen niet aanwezig.

Bron:Alles over chlorella.nl





nog een interessant stukje,vind ik zelf.Ik wou dat ik dit 8 jaar geleden had geweten.

Bortsvoeding kun je niet zomaar vervangen door flesjesmelk.In moedermelk zitten speciale stoffen die de weerstand van het kind versterken.Het nadeel is dat dioxines gemakkelijk doorgegeven worden via moedermelk.In het hospitaal van Nara in Japan onedrzochten artsen het effect van chlorella op het dioxinegehalte in moedermelk.Achttien zwangere vrouwen namen chlorella-supplementen (chlorella pyrenoidosa)Na de zwangerschap was de hoeveelheid aan dioxines beduidend verlaagd.Ook waren de antilichaampjes (IgA) in het moedermelk gestegen.Die antilichaampjes beschermen het zogend kind tegen infecties.Recent deed hetzelfde ziekenhuis onderzoek naar de effecten van chlorella op bloedarmoede,ook bij zwangere vrouwen.Ook hier waren de resultaten gunstig:chlorella verminderde het risico op bloedarmoede en oedeem.Chlorella bevat grote hoeveelheden vitamine B12,foliumzuur en ijzer.

Bron:abcgezondheid.nl
.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten